Најбогатиот човек на Балканот тежи 581,8 милиони евра - еве кој е тој

Според најновата ранг листа на „Форбс“, најбогатиот човек на Балканот е сопственикот на компанијата „Агрокор“, Ивица Тодориќ. 

Според ранг-листата на Форбс по Тодориќ, на второто место се наоѓа словенечкиот милионер Санди Чешко, а на третата позиција се најде сопственикот на „МК Груп“, Миодраг Костиќ. 

Инаку, најбогатиот човек на Балканот тежи 581,8 милиони евра.

Четврт на листата на „Форбс“, со богатство од 145,4 милиони евра, е Емил Тедесчи, сопстевник на „Атлантик груп“, која работи во Хрватска, Србија, Словенија. 

најчитано сега