На Србија и се заканува банкрот?

Претседателот на Фискалниот совет на Србија, Павле Петровиќ изјави дека на Србија и се заканува банкрот.

- „Јавните финансии се наоѓаат во добра состојба, дефицитот почнува одново да се зголемува, со самото тоа и јавниот долг се зголемува, а тоа е пат што е неодржлив“, изјавува Петровиќ. 

- Србија мора веднаш да намали некои од расходите, што како последица ќе биде пад на производството што е  „значително поголема болка“ одошто тоа да се направи на време и полека, додава тој.

најчитано сега