Морбидна измама: 'Украле' отисок од мртва жена за 2 милиони куни

Полицијата во Дубровник истражува морбиден случај на измама. Се работи за две млади девојки кои по смртта на една 57-годишна жена, и украле отисок од прстите за да и го земат богатството вредно два милиони куни, пренесе Дневник.хр.

Се истражува дали девојките делото го направиле самите, или можеби соработувале и со некое друго лице.

Жената умрела на 16-ти минатиот месец, а нејзиното наследство се проценува на 2 милиони куни. 20-годишните девојки за да ги добијат парите, у крале отисок од починатата и ангажирале сведоци за пари, кои се потпишале.

Извор и Фото: Дневник.хр

 

најчитано сега