ММФ: Грција полека но сигурно заздравува економски

Според Меѓународниот монетарен фонд, Грција бележи напредок во заздравувањето на своите државни финансии. Сега се оечкува од владата да се работи на враќање на економскиот раст

ММФ нагласува дека во следниот период Грција ќе мора да продолжи со спроведувањето на структурните реформи, при што за земјата ќе биде најважно да ја поврати довербаата на кридиторите, како предуслов за економски раст.

 

најчитано сега