Мигранти од Ирак и Сирија се криеле во вагон во Гевгелија

Вчера во 19 часот и 40 минути на Железничка станица во Гевгелија при извршена контрола на вагон, пронајдени се еден државјанин на Ирак и двајца државјани од Сирија.

Тројцата мигранти се обиделе да остварат илегален влез во Македонија.

Лицата се предадени на грчките погранични органи.

 

 

најчитано сега