Маратонец ќе се обиде да преплива езеро влечејќи еден тон цигли

Маратонецот Џими Дрејер ќе се обиде да го преплива езерото Сент Клер во близина на границата помеѓу САД и Канада, но не на вообичаен начин.

Овој маратонец ќе се обиде да го преплива езерото влечејќи 334 цигли со себе или еден тон.

Дрејер, кој себе се нарекува „Ајкула“, со себе ќе носи и два чамци со храна и вода.

13:36

најчитано сега