„Македонија лулка на цивилизацијата” - унгарско списание пишуваше за убавините на земјава

Водечкиот унгарски магазин за туризам и патувања „Експлорер“ во последниот број ја претставува Македонија и нејзиното културно-историско наследство и потенцијали во туризмот.

Под наслов „Македонија, лулка на цивилизацијата” на осум страници се претставени најголемите туристички атракции во републикава.

Магазинот „Explorer“ има над 12.000 претплатници во Унгарија и неговата веб-страна е една од најпосетуваните во државата. 

ФОТО: Канал 5

најчитано сега