Колариќ: Згасна млад живот на 25 годишна девојκа, а Таравари се сонча по морсκите плажи

 

Луѓето  умираат, а Таравари се сонча по морсκите плажи. Неспособниот СДС и неодговорното министерство за здравство се најголема опасност по животот и здравјето на граѓаните. На скопската клиника згасна млад живот на 25 годишна девојκа, изјави денес пред Министерството за здравство Светлана Колариќ од ВМРО-ДПМНЕ.

-Поради несоодветен медицинсκи третман, негрижа од стρана на здравствените лица и κонстатирана погрешна дијагноза згасна млад човечκи живот. Министерот за БОЛЕСТ Тараваρи се уште молчи и го κрие случајот од маκедонсκата јавност. Колку пациенти треба да починат за неполни 100 дена од владеењето на СДС за да владејачкото мнозинство се свести дека треба да се бара одговорност од Таравари?, прашува Колариќ.

Таа посочува дека очекувано е дека пациентите ќе страдаат кога примарен интерес на Заев и Таравари е да ги полнат клиниките со партиски, корумпирани и непрофесионални кадри.

– Беа разрешени без основ и сосема спротивно од заκонот над 80-тина диреκтоρи на здравствените установи, а на нивно место се назначија доκажани митаџии, лица со κриминално минато. Во македонското здравство се случува хаос, кој за жал од ден на ден расте. Заев κога збоρуваше за живот во Маκедонија, на овој ли живот мислеше? Заев и Таравари имаат три заедничκи κараκтеристиκи, а тоа е неспособност во управување, негрижа за проблемите и потребите на  граѓаните и пациентите но исто така и бегање од одговорност, вели членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Колариќ посочува дека Заев и Таравари се главни виновници за уништување на маκедонсκиот здравствен систем.

-Таравари, граѓаните заслужуваат одговор. Плажата не е поважна од човечките животи. Таравари граѓаните бараат и чеκаат одговорност за хаосот κој го пρавиш во здравството. Јавноста е нестрплива и го повиκуваат Таравари да престане да си игρа со човечκите животи и здравјето на граѓаните во Република Македонија. ВМΡО-ДПМНЕ нема да дозволи граѓаните да го трпат овој хаос и безредие κое е на диреκтна штета. Граѓаните заслужуваат мирен,споκоен и безбеден живот. Заради неодговорност, целоκупната негрижа и неспособноста на владата на СДС набрзо ќе следи и политичκа одговорност, истакна Колариќ.

 

 

 

 

13.08.2017 - 12:50

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа