Ќе се пуши само пред кафеаните

Ништо од измените на Законот за пушење. Комисијата за здравство денеска го одби предлогот на пратеникот Ивон Величковски да се либерализира Законот и да се дозволи пушење во затворени простории. 

Предлогот пратениците на владејчката ВМРО-ДПМНЕ го одбија со образложение дека пушењето е штетно по здравјето идка не треба да се дозволи, оние кои пушат да им го узурпираат просторот на непушачите.

Величковски преложи практично враќање на стариот закон за пушење, односно на сопствениците на локалните дам се дозволи, сами да решат, дали во нив ќе се пуши или не. 

најчитано сега