Кина: Затворени 56 сајтови поради порнографија

Кинеските власти затворија 56 интернет сајтови поради објавување на порнографски материјали и други непристојни аудио и видео прпграми. Властите на спорните сајтови во 18 кинески провинции им наредиле да ги избришат објавените содржини и парично ги казниле. Кинеските власти во март покренаа кампања за сузбивање на порнографијата на интернет.

 

најчитано сега