Каменуван Музејот на албанската азбука во Битола

На улицата „Булевар 1-ви Мај” во Битола влера бил каменуван Музејот на албанската азбука.

При каменувањето на музејот кој е во сопственост на Министерството за култура, непознат сторител го искршил стаклото од влезната врата и со тоа направил штета од 1.000 денари.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.

ФОТО: Плусинфо

најчитано сега