Калифорнија гори - евакуирани над 3000 луѓе

Над 3000 лица од речиси 700 домови мораа да бидат евакуирани поради огнената стихија која што го зафати северниот дел од Лос Анџелес. Евакуираното население дури до понеделник, а можеби и вторник нема да биде вратено во своите домови. Пожарот зафати површина од 40 квадратни милји, а досега изгореа шест куќи, додека 15 се во опасност. 

 

 

најчитано сега