Јовановски: Не е лесно да си СДСМ но тоа е вистинската страна

За Зоран Јовановски, потпретседателот на СДСМ и кандидат за нејзин лидер, денешниот ден е историски, не само за СДСМ туку и за Република Македонија.

- Целта на постоењето на СДСМ е да биде доминантна политичка партика која ќе ја предводи Република Македонија и да ги прави сите потребни напори за да обезбеди колку што може подобар живот за сите граѓани на државата. СДСМ е државотворна партија со долга традиција и таа треба да биде чувар на интересите на државата, истакал Јовановски пред присутните делегати на партискиот Конгрес, пренесува Бриф.

Јовановски истакнал дека денес не е лесно да се биде СДСМ, но, убеден е дека тоа е вистинската страна.

ФОТО: Утрински

најчитано сега