Измерени 50 степени во Босна и Херцеговина

Високите температури во Босна и Херцеговина, кои вчера го надминаа 40-от степен, денеска достигнаа 50 степени целзиусови и го растопија асфалтот по патиштата.

На централниот плоштад во Бања Лука денеска беше измерена температура над 50 степени целзиусови, а под сенките на градскиот парк термометрите покажаа 43 степени.

29.07.2013 - 22:54

најчитано сега