Избегнал сигурна смрт и преживеал две Светски војни - ова е најинтересниот човек на Википедија

Адриан Пол Картон де Верт има навистина бурна и интересна животна приказна поради што е и најинтересната личност на Википедија.

Преживеал пад со авион, си ги одгризал сам прстите бидејќи лекар не можел да му ги ампутира, си ископал око, се борел во двете Светски војни, бил застрелан во лице, во глава, во стомак, зглоб, нога, колк и уво за време на истите..ова е само дел од она што му се случувало на овој човек во текот на животот, а верувале или не по сево ова на крајот починал од старост.

Војната, според неговите зборови за него била забавна авантура и не можел да ги разбере луѓето кои живееле во мир и го пропуштиле тоа.

Адриан умрел во 1963 на 83-годишна возраст. Тој е прогласен за најинтересен човек на Википедија.

најчитано сега