Иванов ќе прими акредитиви од четири нови амбасадори

Македонскиот претседател Ѓорге Иванов денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на четири држави.

На Иванов акредитиви ќе му предадат новите амбасадори на Италија - Ернесто Масимино Белели, на  Египет -  Манал Јехиа Ел Шиннави, на  Шведска - Матс Стафансон и на Катар - Хасан Бин Абдула Заид Ал-Махмуд. 

27.09.2013 - 08:22

најчитано сега