Хрват улови риба стара 500 милиони години

Хрват случајно додека ловел риби успеал да улови врста на риба која се наоѓа на црвената листа на ретки риби во светот.

Рибата била уловена од Неретва, а нејзиното латинско име е „petromyzontidae“ и е жив фосил кој веќе 500 милиони години се нема променето.

Рибата е долга 55 сантиметри.

најчитано сега