Грција доби четири милиони евра од фондовите за помош

Фондовите за помош на еврозоната денеска доделија четири милијарди евра нова финансиска помош на Грција откако земјата ги исполни сите услови поставени од меѓународните кредитори за следната транша.

Привремениот Европски фонд за финансиска стабилност и додели 2,5 милијарди евра на Грција. 

На почетокот од неделата Меѓународниот монетарен фонд одобри 2,3 милијарди долари за Грција. Досега ММФ и oбезбедила 11 милијарди долари на Атина, а ЕФФС 133 милијарди евра.

ФОТО: Лидер.мк

најчитано сега