Ѓорче Петров: Доделени 170 решенија за легализација на дивоградби

 

Во општина Ѓорче Петров во мај доделени се 170 решенија за легализација на дивоградби.

Решенијата се доделени од страна на градоначалникот на општината Сокол Митровски.

Од Општината информираат дека до општинските служби поднесени се над 13 илјади барања за легализација, а досега се разгледани и решени 2.000 предмети.

ФОТО: Дневник

најчитано сега