ФОТО: Запознајте го најтешкиот човек на Балканот

Овој човек е најтешкиот човек на Балканот. Се работи за 51-годишниот Мусто Кариќ од Босна и Херцеговина кој има 252 килограми.

- Признавам дека сакам да јадам. Кај нас во Босна се спремаат пити и слични пецива на кои е тешко да им одолеете. Знам во сред ноќ да станам, и да ги изедам остатоците од вечерата, вели најтешкиот Балканец.

- Тешко одам. Поминувам околу 50 метри пешки па морам да се одморам. Летно време е полесно, но во зима е најстрашно - објаснува 51 годишниот маж.

 

најчитано сега