ФОТО: Пукање пред италијанската влада - напаѓачот сакал да ги убие полтичарите

Четириесет и деветгодишниот Луиџи Преити пукал пред зградата на италијанската влда и им признал на истражителите дека сакал да пука на политичарите од бес, соопштил заменик обвинителот кој работи на овој случај Пјерфилипо Лавијани. 

„Имал намера да пука на политичарите“, изјавил на наовинарите Лавијани. заменик обвинителот во Рим. Светските агенции пренесуваат дека Преити сакал да изврши самоубиство, но му снемало куршуми. Тој испалил шест куршуми на двајца карабинјери кои биле на должност за времето додела премиерот Енрико Лета и неговите членови на новиот кабинет давале свечена заклетва на околу километар од претседателската палата.

 

најчитано сега