ФОТО: Мејведер се обложи на 6 милиони долари на победа на Мајами во мечот со Индијана

Боксерот Мејведер вложил 5,9 милиони долари на финалето на истокот поточно седмиот решавачки натпревар меѓу Индијана Пејсерс и Мајами Хит. Доколку стануваше збор за некој спротист од Европа, тој ќе беше строго санкциониран, но за разлика од Стариот Континет, во Америка на спортистите обложувањето им е дозволено и кога станува збор за енормни суми. Доколку Мајами успее да слави на домаше паркет, со седум коша разлика, Мејведер ќе се збогати за дополнителни пет милиони долари, затоа што неговата добива изнесува нешто повеќе од 10 миилиони долари. Во моментов неговото богатство се проценува на над 90 милиони долари.  

најчитано сега