ФОТО: Избегал од затвор со помош на лажица

Олег Тапалов еден од затворениците во Русија кој е осуден за двојно убиство, од затврот во Москва со максимално обезбедување успеал да побегне, а како алтка за копање користел лажица. Тој со лажицата направил дупка во таванот од неговата ќелија. Поради неможноста навремено да биде откриен, персоналот беше обвинет за нечесно и несовесно извршување на должноста. Триесет и тригодишниот Топалов е четврт затвореник кој што во изминатите две децении успеал да побегне од затворот „Матроскаја тишина“.

најчитано сега