ФОТО: 10 работи кои Србија ги добива со бриселскиот договор за Косово

1. Сигурен живот на Србите во Косово. 2. Меѓународни гаранции дека чизмата на Албанија нема да биде на северот на Косово. 3. Подобар амбиент за странски инвестиции. 4. Нема прекин на помошта на Белград. 5. Признавање на заедниците на српските општини. 6. Подобра соработка на безбедносните служби што ќе придонесе на сузбивање на криминалот. 7. Крај на монополот и на поефтината роба затоа што со договорот ќе се регулира ситуацијата на граничните премини. 8. Решавање на имотните спорови, затоа што катастарот и официјално ќе почне да работи. 9. Србија добива датум за влез во ЕУ. 10. Дипломите на Приштинскиот универзитет ќе бидат признаени од страна на ЕУ.

најчитано сега