Еве кои европски држави највеќе ја зголемиле цената на струјата

Највисоко зголемување на цените на електричната енергија во Европа е регистрирано во Кипар и Грција, според податоците на Европската статистичка служба.

Цените на струјата во Кипар се зголемиле за 20,6 отсто, во споредба со истиот период на 2011 година.

Второто најголемо зголемување на струјата е регистрирано во Грција - 15 отсто, пишува весникот. 

ФОТО: Комуникација 

најчитано сега