Еколошка катастрофа во Кипар - сто тони нафта завршија во морето

Голема катастрофа се случи во морето крај брегот на северниот дел на Кипар кога сто тона нафта се излејаа во водата.

Нафтата се излеа од танкер на приватната компанија АКСА.

Ова е најголемата еколошка катастрофа крај островот и без разлика какви сили ќе се мобилизираат, 20 насто од нафтата никогаш нема да може да се собере од морето. 

најчитано сега