Единаесетгодишно момче има коефициент на интелигенција колку Ајнштајн!

11 годишното момче од Мексико има коефициент на интелигенција колку Ајнштајн. Момчето се јави на интервју во амбасадата на САД, каде ќе одлучи дали да го продолжи своето образование на Харвард.

Коефициентот на 11-годишниот  Луис Роберто Рамирес е околу 152-160, што е исто како коефициентот на Ајнштајн.

Сонот на малиот мексиканец е да учи во Харвард каде ќе се посвети на квантната физика.

најчитано сега