Двајца Срби се уапсени за воени злосторства против цивилното население во Косово

Во Србија се уапсени двајца Срби за воени злосторства. 

Двајцата српски државјани се обвинети за злосторства против човештвото во период на конфликтот со Косово.

Тие во април 1999 година убиле околу 65 цивили.

 

најчитано сега