Два авиони ќе се обидат да го скротат бесниот пожар кај Марков Манастир

Денеска околу пладне на барање на Општина Студеничани биле активирани два од авионите на Дирекцијата за заштита и спасување на потегот помеѓу селата Осинчане и Малчиште во шумските предели на Марков Манастир, инфомираат од ДЗС.

Поради непристапноста на теренот, пожарот не може да се гаси со копнени сили.

20.08.2013 - 14:02

најчитано сега