Дух на стујардеса ги спасила патниците во Тајланд

Дух на стујардеца ги спаси животите на патниците во Тајланд.  За време на евакуација на авион 13 лица повредени  поради панична реакција но неколку сведоци изјавиле дека во ред во авионот воспоставил  "духот на стјуардесата", кој загинала во 1998 година во авионска несреќа.

Околностите под кои било предизвикано тешкото приземјување ги истражува Комисија на Националната управа на аеродромот Суварнабуми во Бангкок.

- Таа ситуацијата брзо ја доведе во ред, а потоа никој не ја виде, раскажале сведоци.

Тие додале дека таа била облечена во тајландска народна носија, јавува Бангкок пост. Истражителите ги прашале стјуардесите дали го знаат лицето што е опишано од страна на патниците, но тие не знаеле.

Авионот "Ербас А330-300" излета од пистата во неделата на 15-ти септември, по враќањето од Кина.

25.09.2013 - 09:58

најчитано сега