Делегација од Турција во посета на Гостивар и Маврово-Ростуше

Делегација од турскот град Едрење, предводена од гувернерот Хасан Дуруер, ги посети Маврово-Ростуше и Гостивар.

Делегацијата оствари средба со градоначалниците на овие dve op[tini.

Во Ростуше, од градоначалникот Мукрем Мехмеди, беа запознати со условите и можности што ги нуди општината за привлекување странски инвесатиции, размениле мислења и околу унапредувањето на соработката  во областа на образованието и селскиот и планински туризам, за што постојат идеални услови во ова подрачје. Делегацијата од Едрење разговараше и со гостиварскиот градоначалник Невзат Бејта.

ФОТО: Пулс 24

најчитано сега