Давитковски се откажа?

Претседателот на Комисијата која треба да ги расветли случувањата од 24 декември, Борче Давитковски е пред одлука да поднесе оставка, јави Алфа. Според информации на телевизијата, Давитковски својата одлука утре лично ќе му ја соопшти на Претседателот Иванов а ако причина се наведува бавниот тек на консултациите со претставниците на ВМРО-ДПМНЕ и СДМ и за начинот на квалификации на отстранувањето на новинарите и пратениците.
Тој за Алфа ги потврдил овие информации но најавил дека постои можност да ја смени одлуката доколку вродат со плод консултациите во двете нјголеми партии.
Комисијата требаше да изелзе со извешај до крајот на летото. Оставката на Давитковски ќе повлече десет дневна пауза.

најчитано сега