Дачиќ уверен дека нема да има проблем при спроведувањето на договорот со Косово

Српскиот премиер, Ивица Дачиќ изјави дека не очекува никакви проблеми на патот на спроведувањето на договорот со Косово за кој се договорија со косовскиот премиер Хашим Тачи.
 
- „До крајот на јуни е предвидено да бидат преземени неколку чекори најмногу за дефинирање на плановите и законските решенија, кои треба да бидат променети, заради спроведување на договорот“, изјавил Дачиќ.

најчитано сега