Четиригодишно дете избрано за градоначалник

Американскиот град Дорсет во Минесота доби нов градоначалник, а тоа е четиригодишното дете Боби.

Секоја година во Дорсет во Минесота се извлекува име на едно лице од шешир кое во наредните 12 месеци ќе ја врши функцијата градоначалник.

Оваа година градоначалник четиригодишното момче Боби Туфтс.

Градоначалникот сака да си игра, танцува, пее и разговара со неговите сограѓани, а особено ужива во одењето на езеро со родителите за да лови риба. На новинарите им рече дека има и девојка која се вика Софија.

најчитано сега