Чешка: Американец осомничен за убиство на четири лица

Еден Американец е осмничен за убиство на четири лица во Брно град во Чешка и по него трага чешката полиција. Осомничениот на социјалните мрежи се претставувал како Кевин Дахлгрен и живеел во Калифорнија, а зборувал само англиски јазик. Полицијата ги повика сите граѓани кои имаат какви било информации кои би помогнале за фаќање на осомничениот. Притоа ги предупредија граѓаните дека е вооружен. 

 

најчитано сега