Будимир повторно седна на претседателската столица

Живко Будимир откако помина 30 дена во затворот во Мостар, повторно дојде на чело на федерацијата Босна и Херцеговина.

Откако беше пуштен од притвор, претседателот најави дека ќе седне повторно во претседателската столица, а вчера по само три дена тоа и го направи.

Сега Парламентот треба да одлучи дали Будимир е способен да раководи со државата.

најчитано сега