Брена за најтешкиот момент: „Бараа 2,5 милиони марки за откуп, а 5 милиони за неговиот труп“

 

Киднапирањето на Стефан, синот на Лепа Брена и Боба Живојиновиќ и понатаму е тема на која често се полемизира. Пејачката и некогашиот тенсиер таа 2000 година пет дена не знаеле дали синот им е жив, а сѐ уште, 18 години подоцна не е утврдено кој го киднапирал.

Брена не сака да зборува за тој немил настан, но сепак во гостување на една емисија открила некои детали.

-Детето ми беше киднапирано во 2000 година. Оттогаш за мене ништо материјално нема никакво значење. Она што не можеш да го купиш со пари не е важно. Ни бараа 2.500.000 марки за жив и 5 милиони марки за мртвото тело на Стефан. За што да зборувам сега... Сите киднапирања се откриени, само не е откриено кој му го стори тоа на моето дете. Јас сум жена која повеќе од ништо не се плаши. Секако дека имам обезбедување, но тоа се професионалци кои не се гледаат, а кои точно знаат што треба да прават - објаснила пејачката.

-Стефан може да го откупите на два начина. Жив за 2,5 милиони марки. Мртов за пет милиони марки. Во случај на друга варијанта, ќе го откупувате дел по дел телото - се заканиле кидпаерите, кои дали рок од два дена за да се соберат парите, вели Брена.

-Доколку после три дена не слушнеме глас, ќе сметаме дека одолговлекувате со исплатата. За секој ден каснење на рацете на Стефан ќе има по еден прст помалку, а доколку ни после 10 дена нема глас, Стефан ќе го откупите мртов - се заканувале киднаперите.

Семејството не губело време и веднаш ги собрале парите. Постои сомнеж дека припадници на Земунскиот клан се токму кидпаерите кои на 23 ноември 2000 година 8-годишниот Стефан го турнаа во автомобил пред семејната куќа и го одземаа од семејството.

Брена не сака да зборува за тој немил настан, но сепак во гостување на една емисија открила некои детали.

-Детето ми беше киднапирано во 2000 година. Оттогаш за мене ништо материјално нема никакво значење. Она што не можеш да го купиш со пари не е важно. Ни бараа 2.500.000 марки за жив и 5 милиони марки за мртвото тело на Стефан. За што да зборувам сега... Сите киднапирања се откриени, само не е откриено кој му го стори тоа на моето дете. Јас сум жена која повеќе од ништо не се плаши. Секако дека имам обезбедување, но тоа се професионалци кои не се гледаат, а кои точно знаат што треба да прават - објаснила пејачката.

-Стефан може да го откупите на два начина. Жив за 2,5 милиони марки. Мртов за пет милиони марки. Во случај на друга варијанта, ќе го откупувате дел по дел телото - се заканиле кидпаерите, кои дали рок од два дена за да се соберат парите, вели Брена.

-Доколку после три дена не слушнеме глас, ќе сметаме дека одолговлекувате со исплатата. За секој ден каснење на рацете на Стефан ќе има по еден прст помалку, а доколку ни после 10 дена нема глас, Стефан ќе го откупите мртов - се заканувале киднаперите.

Семејството не губело време и веднаш ги собрале парите. Постои сомнеж дека припадници на Земунскиот клан се токму кидпаерите кои на 23 ноември 2000 година 8-годишниот Стефан го турнаа во автомобил пред семејната куќа и го одземаа од семејството.

 

 

 

13.03.2018 - 11:36

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа