Бизнисмени од Канада заинтересирани да инвестираат во Македонија

Канадскиот весник „The Windsor Star“ објави статија во која ги презентираше можностите за инвестирање во Република Македонија.

Инаку, вчера во Канада македонскиот амбасадор Љубен Тевдовски одржал мала презентација за можностите за инвестирање во државата пред 20 бизнисмени од Канада. 

Весникот во својата статија пишува дека ова е само една од низата презентации кои ги организира Македонија за да привлече странски туристи.

- „Еден од главните цели на мојата Влада е да се направат напори за подобрување на нашата економија“, изјавил Тевдовски. 

ФОТО: Денешен 

најчитано сега