Астронаутка одржа предавање од Вселената

Венг Јапинг е астронаутка од Кина која моментално се наоѓа на мисија во вселената.

 

Таа одржа предавање од Вселената по физика.

Ова интересно предавање беше проследено со едукативни експерименти за да се објасни вселенскиот концепт на тежината и масата, а Венг одговараше и на прашања поставени од учениците.

најчитано сега