Ако ги внесете овие кодови во вашиот телефон веднаш ќе знаете дали некој ве прислушкува или следи

 

Tајните кодови постојат многу пред ерата на мобилните телефони, па така денеска се применети и на „Аndroid“ уредите.

Доколку батеријата брзо ви се троши и телефонот произведува чудни звуци, ова е класичен знак за прислушкување на телефонот, бидејќи прислушкувањето ја црпи неговата сила, па дури и кога не го користите телефонот.

Нормално, секој смартфон на „Аndroid“ нема да ги поддржува сите кодови, но секако можете да тестирате…

1. *#06# – „IMEI“број.

2. *#0*# – Сервисно мени на уредите како „Galaxy S III“.

3. *#*#4636#*#* – Информации за уредот, корисничка статистика и батерија.

4. *#*#34971539#*#* – Детали за камерата.

5. *#*#273282*255*663282*#*#* – Инстант бекап медиска датотека.

6. *#*#197328640#*#* – Активирање на тест модот на уредот.

7. *#*#232339#*#* – Teст за „Wireless LAN“.

8. *#*#0842#*#* – Teст за вибрации и позадинско осветлување.

9. *#*#2664#*#* – Teст на екранот чуствителен на допир.

10. *#*#1111#*#* – „FTA“софтверска верзија (1234 внатре во истиот код ќе понуди поглед во „PDA“и верзијата „firmware“)

11. *#12580*369# – Информации за софтверот и хардверот.

12. *#9090# – Дијагностички информации.

13. *#9900# – „System dump modе“.

14. *#301279# – „HSDPA“/„HSUPA“ контролно мени.

15. *#7465625# – Поглед на стасусот за заклученоста на телефонот.

16. *#*#7780#*#* – Рестартирање на податоците на фабричките подесувања.

17. *2767*3855# – Форматирање на уредот на фабричките подесувања (предупредување–ова брише се во уредот).

18. *#*#7594#*#* – По внесувањето на овој код, активирано е директно гасење на уредот.

19. *#*#232338#*#* – Прикажување на „Wi-Fi MAC“ адреси.

20. *#*#1472365#*#* – Брз„GPS“ тест.

21. *#*#1575#*#* – Детален „GPS“ тест.

22. *#*#0*#*#* – Teст за„LCD“ екран.

23. *#*#0289#*#* – Aудио тест.

24. *#*#0588#*#* – Teст на сензорите за близина.

25. *#*#3264#*#* – Приказ на „RAM“ верзијата.

26. *#*#232331#*#* – „Bluetooth“ тест.

27. *#*#232337#*# – „Bluetooth“ адреса.

28. *#*#7262626#*#* – „Field“ тест.

29. *#*#8255#*#* – Следење на „Google Talk“ сервисот.

30. *#*#3424#*#* – Teст на фунциите за „HTC“ уредите.

31. *#*#4636#*#* – „HTC“ инфо мени.

32. ##8626337# – Стартувај „VOCODER“.

 

 

 

08.10.2017 - 12:30

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа