68 години од постоењето на Државниот завод за статистика

Државниот завод за статистика одбележува 68 години постоење.

Од Државниот завод за статистика наведуваат дека сите овие години се докажа како институција вредна за почит, остваруваjќи ги постaвените цели, планови и програми,а резултатите, како што стои во соопштението, се постигнати со посветеност на вработените во ДЗС.

ФОТО: Телма

најчитано сега