150 случаи на расизам регистрирани во Грција во 2012

Минатата година во рамките на границите на нашиот јужен сосед, биле регистрирани 150 случаи на расистички напади. Најголемиот дел од нив биле направени од страна на неонацистичката партија Златна Зора. Ова е наведено во извештајот на Мрежата за следење на расистичкото насилство во земјата. 

најчитано сега