популарно

ФОТО: Најдобрите македонски задници во летно издание

Кренал раце и рекол „нека биде што биде“ - мајката на бебенцето кое почина во длабока депресија

ФОТО: Кој е битолчанката што го извади овој прекрасен задник на Широк Сокак

Жени во Македонија очекуваат ќотек ако одбијат секс со мажот

Поголемиот дел од жените во ромските населби сметаат дека мажот има право да ја тепа својата сопруга.

Дури 25,4 проценти од жените од ромските населби сметаат дека сопругот може да ја удри или тепа жената поради многу причини, пред се занемарувањето на децата, ако таа покаже самостојност, ако не се согласи да има секс или ако и загори ручекот.

- „Таквото прифаќање е многу поголемо кај жените во руралните области, од најсиромашните домаќинства, кај жените со пониско образование, и кај жените Албанки“, се вели во истражувањето.

Инаку, во истражувањето се опфатени 4.018 домаќинства, 3.831 жени и 1.376 деца под пет години.

ФОТО:Денешен

што читаат другите

Грците бесни на Меркел: Ако Скопје е Македонија, Германија е Четвртиот Рајх

ФОТО: Упс... го покажа меѓуножјето

Во Прилеп пиво се точи и за беспари - еве ги цените на најголемиот фестивал на пивото

ФОТО: Скопска сообраќајна култура - препознавате некој од овие луѓе?

ФОТО: За луксуз се плаќа - нема да ви се верува колку чини лежалка во Црна Гора