Став

 • Марјан Николовски: Крајот на една Рејтинг агенција
  04.04.2014 - 23:07
  Паушална, елементарно неиздржана, со политички речник кажано дилетантна. На фалуклтет за политички науки, онаму каде што предава Ѓоги Спасов, се добива 4, не 5, туку четворка за методологијата по...
 • Марјан Николовски: СДСМ авангардна
  25.03.2014 - 16:42
  Не завршува тука авангардната политика на СДСМ. Тука почнува. Заев кога ќе победи, Владата ќе ја води од Струмица. Шекеринска ќе го прима Филе и Баросо дома. Марјанчо во Велес ќе ја пресели...
 • Томислав Коцевски: Ветената земја
  21.03.2014 - 11:00
  Да се биде Евреин е чест но и проклетство.Да се биде Македонец уште полошо.Четириесет години талкање по пустините и планините на пеколот на земјата беше услов избраниот народ да пристигне на ветената...
 • РАСТЕЊЕТО БОЛИ 3 – КОГА БЕВ ,,КУЧЕ’’!
  25.02.2014 - 10:52
  автор: Уна Николоска 8. одд. (деветолетка), 13 годиниМамо што значи зборот мобинг? Таа ми објасни. Од нејзиното толкување веднаш го разбрав значењето на зборот... Па јас  сум имала искуство...
 • Влатко Ѓорчев: СДСМ - Не Босна не Украина туку нешто полошо
  24.02.2014 - 22:39
  Ги гледавте ли деновиве снимките од Украина? Од плоштадот во Kиев? Од околните улици? Од градовите низ големата украинска рамница? И има ли нормален човек кој смета дека тоа е добро? Има ли некој што...
 • Драган Павловиќ Латас: Украина
  24.02.2014 - 20:28
  Нова поделба и борба за доминација помеѓу големите сили на Истокот и Западот се случува пред нашите очи. И нашите камери. Војните за поделба на современиот свет се водеа во Виетнам, Кореја, па се до...
 • Драган Павловиќ Латас: Потпис
  10.02.2014 - 10:31
  Колку помалку добри политичари има во некоја средина, толку повеќе тој празен простор го заземаат другите, ставени во нивна функција: новинари, уметници, писатели, спортисти, адвокати... мајстори на...
 • Драган Павловиќ Латас: Канцер
  02.02.2014 - 23:36
  Радмила Шекеринска.Бранко Црвенковски, за неа изјави дека е најголемо кадровско промашување и срам за партијата откако таа како шеф на СДСМ, избрана во 2006, го доживеа најтешкиот изборен пораз кој...
 • Влатко Ѓорчев: Фабриките отворија повеќе илјади работни места
  02.02.2014 - 11:48
  За оваа колумна последниве три дена беа особено интересни, со неколку заклучоци. Прво за неколку впечатоци, како дел од посетата на Градско и на Kавадарци. Зошто токму за овие две општини, зошто не...
 • Драган Павловиќ Латас: Уредник
  27.01.2014 - 12:55
  Во предизборна фаза сме. Се осеќа тоа. Ќе се бира Главен и одговорен уредник на Македонија. Да. Баш така. Кој има дилема, нека прошета по весниците, по сајтовите последниве недели... а и наредните,...
 • Александар Спасовски: Решиле да прават држава во нашата држава
  11.01.2014 - 10:56
  Решиле да прават регистар на интернет портали. Како човек кој е речи си од почетокот во оваа т.н. портал-револуција во Македонија, веднаш ќе кажам дека идејата и не е така лоша. Оние претставници на...
 • Џејсон Мико: Името и идентитетот на Македонија се неменливи
  09.01.2014 - 11:13
  Што може да очекува Македонија во 2014 година по однос на т.н. „спор со името“? Јас не очекувам големо поместување – од Грција или од меѓународната заедница – освен континуираните безлични изјави...
 • Драган Павловиќ Латас: Гладијатори
  29.12.2013 - 23:28
  Донесен е Законот за медиуми. За новинари. Ден после кој секој од нас може да земе воздух. Слободно. Да знае кој е, зошто е тука.Мојата мисија е исполнета. Зад мене ќе остане тој закон. Повеќе од...
 • Марјан Николовски: Восхитувачи на глупоста
  27.12.2013 - 22:32
  Кога и се восхитуваш и аплаудираш на глупоста и на будалиот, тогаш значи дека длабоко си заглавил во сопствена беда, беиздејност, бесчовечност. Тоа само ќе произведе, другите, во вас да ја видат само...
 • Драган Павловиќ Латас: Кандидати
  22.12.2013 - 23:55
  За пролетните, претседателски избори станува збор.Се плашам дека ова се последни избори на кои ќе се избере претседател Македонец. На слободни непосредни избори за претседател на Македонија. Да.Веќе...
 • Влатко Ѓорчев: Пироманите не ја запалија Македонија
  22.12.2013 - 12:13
  Денес на говорницата во Собрание беше пуштена „Бела чао“. Демек, револуција и бунтовност, отпор и борба. Демек, поминала цела година од отпорот на Бранко Црвенковски на улиците, па тие не се...
 • Драган Павловиќ Латас - Фришоп
  15.12.2013 - 23:38
  Имало лек за спас од турскиве серии. Секои шест месеци да имаме избори.Само политика може да ги загрози ликовите од турските мелодрами во кои се венее од љубов, вообичаено забранета, што е стандард...
 • Марјан Николовски: Играта се вика новинарство
  15.12.2013 - 00:02
  Два дена гледам како новинари даваат отчет, како пред истражен судија, на обвинителна клупа, за професијата. Пратениците прашуваат, новинари одговараат. За некаква слобода на изразување, за притвори...
 • Драган Павловиќ Латас: Ревизија
  02.12.2013 - 12:44
  Знаев дека со доаѓањето на Шекеринска на чело на СДСМ ќе се случуваат лоши, невообичаено лоши работи. Таа еднаш беше шеф на партијата, долго беше втор човек во истата, а сега се враќа како владетел...
 • Александар Спасовски: Пратенички имунитет
  19.11.2013 - 19:27
   Новите собраниски ѕидови како уште толку да ја заштитија институцијата пратеник. Од зад тие ѕидови, господата во одело можат да зборуваат што сакаат. Можат да обвинат кого сакаат и за што...

Pages