Само за вистински гурмани

 

Њоки со свинско

Потребно:

- свинско филе (кое стоело во маринада од масло, сол и лук)

сол, бибер, сув магдонос

-500гр њоки

-кашкавал по желба

Припрема:

Месото исечете го на парчиња, пропржете на масло, додајте сол, бибер имагдонос.

Њоките обарете ги.

Во тава за печење додајте го месото, зеленчук, њоките и рендан кашкавал.

Печете 15 минути, во рерна загреана на 180 степени Целзиусови.

 

 

 

05.03.2017 - 12:37

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа